מעורב ירושלמי הכי טעים שיש❤️❤️❤️
שלום לכולם/ן… שמי מירית ואני כל כך אוהבת מעורב ירושלמי ששנים לא אכלתי ובא לי מאוד מאוד, שבוע שעבר החלטתי להכין מעורב ירושלמי בבית במקום להזמין… קניתי בסופר חזה עוף טרי וכבדי עוף, ודרך אגב זה פעם ראשונה שאני מכינה מעורב ירושלמי תהיו עדינים איתי.. מעורב ירושלמי ביתי הוא פשוט, מהיר וטעים! הנה מתכון קליל שתוכלו להכין בלי להסתבך:
מצרכים (ל-4 מנות):
• 500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות.
• 300 גרם כבד עוף/לבבות (אופציונלי, אם אוהבים).
• 1 בצל גדול, פרוס לרצועות.
• 2-3 כפות שמן זית או קנולה.
• 1 כפית פפריקה מתוקה.
• 1/2 כפית כמון.
• 1/2 כפית כורכום.
• 1/2 כפית פלפל שחור.
• מלח לפי הטעם.
- המשך:
• 1/2 כפית צ’ילי גרוס (לא חובה, למי שאוהב חריף).
• 2 שיני שום כתושות.
• חופן פטרוזיליה קצוצה (לקישוט – אופציונלי).
אופן ההכנה:
1. טיגון הבצל:
• חממי שמן זית במחבת רחבה או סיר שטוח.
• הוסיפי את הבצל וטגני אותו על אש בינונית עד שהוא מזהיב יפה.
2. הוספת השום:
• הוסיפי את השום הכתוש וטגני למשך חצי דקה, עד שעולה ריח נפלא.
3. בישול הבשר:
• הוסיפי את רצועות חזה העוף למחבת, וטגני עד שהן מתחילות להלבין מכל הצדדים.
• אם את מוסיפה כבד עוף/לבבות, הוסיפי אותם בשלב זה וטגני יחד עם העוף.
4. תיבול:
• פזרי את הפפריקה, הכמון, הכורכום, הפלפל השחור, הצ’ילי והמלח על הבשר.
• ערבבי היטב כך שכל הרצועות יהיו מצופות בתבלינים.
5. בישול קצר:
• הנמיכי מעט את האש ובשלי כ-10 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבשר מבושל לחלוטין ורך.
• אם הבשר נראה יבש, אפשר להוסיף 2-3 כפות מים תוך כדי הבישול.
6. הגשה:
• כבי את האש, הוסיפי פטרוזיליה קצוצה אם אוהבים, והגישי חם.
המלצות להגשה:
• לצד פיתה טרייה, טחינה וסלט ירקות.
• על אורז לבן או קוסקוס.
• בתוך לאפה עם חמוצים ועמבה (גרסה ירושלמית קלאסית).
בתיאבון! 🌸
תגובות
הוסף רשומת תגובה