סלמון אפוי בג'ינג'יר טימין ותפוז:)

לכולנו יש מתכונים לראש השנה הבא עלינו לטובה..חברת דורות יצרנית מוצרי התיבול הקפואים,מגישה לרגל ראש השנה וחגי תשרי מתכון חגיגי וקל להכנה:)...סלמון אפוי בגינגיר תפוז וטימין, טבליות שום והגינגיר של דורות עושות את הבישול לבישול פשוט וקל:) מומלץ להגיש עם תוספת לצד סלט מרענן...

מצרכים: 
4 פילה סלמון במשקל 200-250 גרם כא-נקי עם העור בצד אחד
2-4 כפות שמן זית
4 טבליות שום טרי קפוא דורות
4 טבליות ג'ינג'יר טרי קפוא דורות 
מעט טימין טרי (יש להפריד את העלים הקטנים מהגבעול-כ2 כפיות)
מלח ופלפל
1 תפוז

אופן ההכנה:
1. להוציא את טבליות השום והגינגיר של דורות לקערה קטנה,להשאיר בצד שיימסו ולערבב ביחד עם שמן זית

2.להניח נייר אפייה בתבנית המתאימה לתנור ועליו להניח את חתיכות הפילה כאשר העור כלפי מטה.

3.להבריש (או ללטף ביד) את חתיכות הפילה עם תערובת שמן הזית,השום והגינגיר.
לפזר מעט טימין מלח ופלפל לפי הטעם.

4.יש לחתוך את התפוז לשניים, מחצי אחד לסחוט את המיץ ולשפוך על חתיכות הפילה.
את החצי השני יש לפרוס לפרוסות דקות ולהניח על גבי הסלמון.

5.לכסות בנייר אלומיניום בצורה רפויה,לאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהסלמון כמעט מוכן-כ10 דקות,להוציא את נייר האלומיניום ולהמשיך לאפות כ4-5 דקות נוספות עד לצלייה קלה של פרוסות התפוז..

בתיאבון וחג שמח:)



תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת פתי בר דגנים מלאים מ3 מרכיבים בלבד:))

צלי טבעוני עם נתחי סויה דמוי עוף של טבעול:))

גן לאומי אשקלון-דצמבר 2019