מאפה בצק פילו של שמרית

שלום לכולם/ן...יום חורף קר וגשום בחוץ אין דרך טובה להתחמם מאשר להכין ולאכול מאפה בצק פילו עם שוקולד למתיקות.

שהייתי קטנה סבתא שלי ז"ל הייתה מכינה את המאפה ביום חורפי עם כל מיני מילויים וזה היה מלווה בשוקו חם ומהביל (לי) ולתה חם ומהביל (לה).

לפני שבוע החלטתי לשחזר את הטעם שיש בפי (כן גם אחרי שנים רבות) ולהכין את המאפה הפעם מבצק פילו מצונן של חברת שמרית.

הפשלתי שרוולים וניגשתי למטבח, הוצאתי את הבצק פילו מהמקרר (כן המקרר לא מהמקפיא), חיכיתי 5 דקות בלבד להפשרה, פתחתי את השקית ופרסתי את הבצק על נייר אפייה בלי לרדד-אין צורך

הכנתי תנור מחומם מראש ל190.

התחלתי לגרד שוקולד למילוי ושמתי בעלה שגולגל ושמתי בתוך תבנית האפייה, ככה כמה עלים ועוד תבנית אפייה עם עוד כמה עלים מגולגלים עם שוקולד.

הכנסתי לתנור ל10 דקות או עד שנהיים זהובים.

אחרי כמה דקות התפשט ריח נעים של אפייה בבית ושהתנור סימן שסיים הוצאתי את המאפים והריח אוווווו הריח.

נתתי לילדים לטעום אמרו מאוד טעים, בעלי גם טעם והתלהב, אני בעצמי אכלתי וזה הזכיר לי את המאפה של סבתי ז"ל

אפשר לעשות עם כל מיני מילויים העיקר בתיאבון:))






<script data-ad-client="ca-pub-2441228898901167" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת פתי בר דגנים מלאים מ3 מרכיבים בלבד:))

צלי טבעוני עם נתחי סויה דמוי עוף של טבעול:))

גן לאומי אשקלון-דצמבר 2019