מתכון מלוואח בננה לוטי:))

 שלום לכולם/ן...יום המשפחה הבא עלינו לטובה חל ב14.2.21 ...יום המשפחה נקרא בעבר יום האם לזכר הנרייטה סאלד מקימת ההסתדרות הציונית הדסה שכונתה "אם הילדים", בשנת 1990 שונה מיום האם ליום המשפחה.

חברת "אחוה" שהיא יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל ובשיתוף השף עומר מילר החליטו להגיש לרגל יום המשפחה מתכון חגיגי, קל ומהיר הכנה.

מאפה אהוב על כל המשפחה, קינוח נפלא עם ממרח שומשום וקוקוס, הפינוק המושלם ליום המשפחה:))


מצרכים (ל4 מנות):

4 יחידות מלוואח

2 כפות שמן

4 בננות

לגנאש:

200 גרם שוקולד מריר 70%

1 חבילת שמנת מתוקה 38%

5 כפות חלב מרוכז


לקרמל:


4 כפות סוכר לבן 

3 כפות מים

100 גרם חמאה

1 כף רום

להגשה:

חצי כוס שבבי קוקוס קלוי

חצי כוס שומשום קלוי

4 כפות ממרח שומשום קוקוס של אחוה


אופן ההכנה:

מכינים את הגנאש: בסיר קטן מניחים שוקולד מריר,שמנת מתוקה וחלב מרוכז ומחממים על להבה בינונית-נמוכה עד להמסה ואיחוד מוחלט.


מכינים את הקרמל:שמים את הסוכר בסיר קטן ומוסיפים מים. מניחים על אש נמוכה עד להזהבה.

כשהסוכר מתקרמל מוסיפים את הרום והחמאה. פורסים את הבננות לטבעות ומוסיפים לקרמל.


מכינים את המלוואח:שמים מעט שמן על המחבת, מעליו מניחים את המלוואח למשך כשתי דקות מכל צד.

מאחדים את הבננות ברוטב הקרמל עם גנאש השוקולד ומערבבים.

להגשה:

מסדרים כל מלוואח על צלחת,על כל אחד שמים רבע מכמות הבננות המקורמלות בגנאש שוקולד, מפזרים מעל חופן שבבי קוקוס ושמשום קלוי ומזלפים כף של ממרח שומשום וקוקוס...

בתיאבון:)))






תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת פתי בר דגנים מלאים מ3 מרכיבים בלבד:))

צלי טבעוני עם נתחי סויה דמוי עוף של טבעול:))

גן לאומי אשקלון-דצמבר 2019