מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש
שלום לכולם/ן....המטבח האינדונזי בישראל? כן לכל אוהבי ואוהבות המטבח האינדונזי הוא מגיע אלינו ובגדול:).
חברת אחוה מגישה מתכון טעים וקליל:)השימוש במתכון בטחינה גולמית מתוצרת "אחוה
חברת אחוה מגישה מתכון טעים וקליל:)השימוש במתכון בטחינה גולמית מתוצרת "אחוה
מצרכים :
לשיפודי הפרגית:
1/2 ק"ג חזה עוף חתוך ומשופד בשיפודי עץ קטנים
לרוטב סאטאי טחינה ודבש
1 כף שמן
2 כפות טחינה אחוה שומשום מלא
3 כפות דבש
3 כפות חמאת בוטנים
1 כפית משחת קארי צהובה
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית סוכר
מיץ מ- 1/2 ליים או לימון
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב קוקוס
להגשה:
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל צ'ילי
1 כפית שומשום שחור
אופן ההכנה:
- להכנת השיפודים: חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות ואחידות ומשפדים בשיפודי עץ רחבים וקצרים.
- להכנת הסאטאי: מחממים שמן במחבת על להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה והסוכר ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הנוזלים: מים, חלב קוקוס ומיץ ליים ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב ועד שהרוטב מגיעה לרתיחה. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים ומסירים מהאש. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
- כשהסאטאי מתקרר מעבירים שליש ממנו לקערת הגשה ואת המתבל הנותר מעבירים לתבנית ומשרים בה את שיפודי העוף למשך שעה לפחות.
- מפזרים על כל שיפוד מעט פטרוזיליה קצוצה, מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים ועד להשחמה.
- מגישים את השיפודים לצד המתבל בקערת הגשה.
כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים
מחיר מומלץ לצרכן: 8 12 שקלים לאריזות 500 גרם.
תגובות
הוסף רשומת תגובה