מיני שיפודי עוף אינדונזיים בסאטאי טחינה ודבש

שלום לכולם/ן....המטבח האינדונזי בישראל? כן לכל אוהבי ואוהבות המטבח האינדונזי הוא מגיע אלינו ובגדול:).
חברת אחוה מגישה מתכון טעים וקליל:)השימוש במתכון בטחינה גולמית מתוצרת "אחוה 
מצרכים :
לשיפודי הפרגית:
1/2 ק"ג חזה עוף חתוך ומשופד בשיפודי עץ קטנים
לרוטב סאטאי טחינה ודבש
1 כף שמן
2 כפות טחינה אחוה שומשום מלא
3 כפות דבש
3 כפות חמאת בוטנים
1 כפית משחת קארי צהובה
2 כפיות רוטב סויה
1 כפית סוכר
מיץ מ- 1/2 ליים או לימון
1/2 כוס מים
1/2 כוס חלב קוקוס
להגשה:
צרור פטרוזיליה קצוצה
1 פלפל צ'ילי
1 כפית שומשום שחור

אופן ההכנה:
  1. להכנת השיפודים: חותכים את חזה העוף לרצועות בינוניות ואחידות ומשפדים בשיפודי עץ רחבים וקצרים.
  2. להכנת הסאטאי: מחממים שמן במחבת על להבה בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את משחת הקארי יחד עם כל החומרים: טחינה, דבש, חמאת בוטנים, רוטב סויה והסוכר ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הנוזלים: מים, חלב קוקוס ומיץ ליים ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב ועד שהרוטב מגיעה לרתיחה. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים ומסירים מהאש. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
  4. כשהסאטאי מתקרר מעבירים שליש ממנו לקערת הגשה ואת המתבל הנותר מעבירים לתבנית ומשרים בה את שיפודי העוף למשך שעה לפחות.
  5. מפזרים על כל שיפוד מעט פטרוזיליה קצוצה, מחממים מחבת פסים או גריל וצורבים את שיפודי העוף משני הצדדים ועד להשחמה.
  6. מגישים את השיפודים לצד המתבל בקערת הגשה.
 כשר פרווה בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים
מחיר מומלץ לצרכן: 8 – 12 שקלים לאריזות 500 גרם.





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת פתי בר דגנים מלאים מ3 מרכיבים בלבד:))

גן לאומי אשקלון-דצמבר 2019

צלי טבעוני עם נתחי סויה דמוי עוף של טבעול:))