לביבות טעימות לחג:)

שלום לכולם/ן....לכבוד חג החנוכה הקרב ובא יש לי לתת לכם/ן מתכונים נהדרים ללביבות טעימות:)
עם דורות יהיה לכם חגיגה אמיתית במטבח:)
לביבות בטטה
מצרכים (ל-12 יחידות):
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות 
1 כוס קמח לבן 
1 ביצה 
4 טבליות ג'ינג'ר דורות 
מלח ופלפל שחור 
2 כפות חמאה 
מצרכים לרוטב: 
1 גביע קרם פרש 
1/4 כוס עירית קצוצה 
מלח ופלפל 
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות, עד לריכוך הבטטות
    ומסננים מנוזלים. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית.
2. מוסיפים את הביצה, טבליות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד 
    לקבלת מרקם אחיד.
4. מכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.
6. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות. מטגנים כ-3 דקות מכל
    צד ומוציאים מהמחבת.
7. בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל.
8. מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.
לביבות תפוח אדמה ופטריות
מצרכים (ל-12 יחידות):
5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4  כפות קD7ח
2 ביצים
4 טבליות בצל טרי מטוגן דורות
1 טבלית פטרוזיליה טרייה דורות
1 טבלית כוסברה טרייה דורות
מלח, פלפל
1/4
כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.2. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי 
    ומוסיפים לקערה.3. מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.
4. מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר לחצי שעה.5. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.6. מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מD7ל צד.
   
לביבות תירס, שום ובזיליקום
מצרכים (ל-12 יחידות):
1/2 כוס קמח
1/
2 ביצים טרופות
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כוסות גרעיני תירס (טריים, קפואים או משומרים)
2 טבליות בזיליקום טרי דורות
2 טבליות שום טרי דורות
קורט מלח ופלפל
2 כפות שמן זית (כף אחת לבלילה וכף אחת לטיגון)
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים, פרט לתירס, עד ליצירת מרקם אחיד.
2. מוסיפים לבלילה את גרעיני התירס תוך כדי בחישה מתמדת. 
3. שמים במחבת מעט שמן זית ומניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים אותה.
4. מטגנים את הבלילה מכל צד עד שנוצרת השחמה קלה. מניחים כל לביבה על נייר סופג ושומרים חם עד להגשה. 
5. מומלץ להגיש עם יוגורט עיזים, יוגורט יווני משובח או שמנת חמוצה.
בתיאבון:))





תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת פתי בר דגנים מלאים מ3 מרכיבים בלבד:))

גן לאומי אשקלון-דצמבר 2019

צלי טבעוני עם נתחי סויה דמוי עוף של טבעול:))