מתכונים לשבועות

שלום לכולם/ן...שבועות בפתח חג הגבינות שאני אישית הכי אוהבת בעולם:)) עוגות,פחזניות,פשטידות והכל מגבינות יאמיייייייייי..

חג השבועות הוא השני ביהדות והשלישי בשלוש הרגלים,,החג חל בסיום שבעת שבועות של ספירת העומר.

בזמן שבית המקדש היה קיים, הוקרב בחג השבועות קורבן מיוחד שנקרא "קורבן שתי הלחם", והחלה בו העונה של הבאת הביכורים. לקוח מויקיפדיה:))

חג השבועות מכונה במקרא גם חג הביכורים ואין לו תאריך קבוע בתורה.

 סיימן מגישים 2 מתכונים לשולחן החג:) שף:אריק ברגר



פאייה של ירוקים עם מנצ'גו
·         מצרכים:
·         (4 מנות)
·         500 גרם אורז ספרדי לפאייה
·         ציר ירקות (נוזל שבושל עם גזר, בצל, שום וכדומה...)
·         2 יח' בצל קצוץ גס
·         3 שיני שום פרוסות
·         מעט זעפרן
·         מלח ופלפל
·         מעט שמן זית
·         2 עגבניות חתוכות גס
·         חופן גדול פרחי ברוקולי
·         צרור אספרגוס קלוף וחתוך גס
·         חופן גדול אפונה ירוקה
·         חופן פטרוזיליה קצוצה
·         300 גרם גבינת מנצ'גו מגולפת
הכנה: טיפול בירוקים – מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח. חולטים את הברוקולי, אספרגוס ואפונה במשך 2 דקות ומעבירים למי קרח.
פאייה – במחבת פאייה או כל מחבת רחבה עם שוליים גבוהים מחממים שמן זית. מוסיפים למחבת את הבצל, שום ועגבניות ומטגנים לשקיפות. מוסיפים ציר ירקות כך שיציף את הירקות המטוגנים במעט. מביאים לרתיחה ומוסיפים 3-4 שערות זעפרן. מפזרים את האורז על הנוזל הרותח ומנמיכים את האש. מוודאים שגובה הנוזל כ1 ס"מ מעל גובה האורז, במידה וחסר מוסיפים נוזל. מכסים ומבשלים על אש קטנה 15 דקות. מסירים את המכסה ומפזרים על האורז המבושל את הירוקים. מוסיפים עוד מעט מהנוזל וממשיכים לבשל 5 דקות נוספות. מורידים מהאש ומפזרים פטרוזיליה קצוצה. ברגע ההגשה מוסיפים את גילופי המנצ'גו.

מתכון לסיגר חלומי ואורגנו טרי. סלט פטוש עם פטה

·         מצרכים:
·         (4 מנות)
·         חבילת עלי סיגר משולשים
·         400 גרם גבינת חלומי
·         מעט קצח
·         חופן עלי אורגנו
·         מעט קמח מעורבב עם מים (ישמש כדבק לעלי הסיגר)
·         4 מלפפונים חתוכים גס
·         4 עגבניות חתוכות גס
·         חופן צנוניות פרוסות דק
·         חופן עלי נענע
·         חופן פטרוזיליה קצוצה
·         מיץ מ2 לימון
·         מלח ופלפל
·         שמן זית
·         2 פיתות
·         מעט סומק
·         200 גרם גבינת פטה

הכנה:
·         סיגרים – חותכים את גבינת החלומי למקלות בעובי אצבע מניחים אצבע חלומי בחלקו הרחב של עלי הסיגר מפזרים עליה עלי אורגנו ומקפלים קיפול אחד.
·         מורחים את "הדבק" על החלק החשוף של עלה הסיגר ועליו מפזרים קצח. מגלגלים ומוודאים שהעל "מודבק" כראוי. מניחים בצד.
·         פטוש – חוצים את הפיתה לרוחבה וחותכים לקוביות של 2 ס"מ בערך מטגנים בשמן עמוק או לחילופין קולים בתנור על חום גבוה. מערבבים את קרוטוני הפטוש עם סומק.
·         הגשה: מטגנים בשמן עמוק את סיגר החלומי עד להזהבה יפה: מערבבים את כל מרכיבי הסלט פרט לפטוש ולגבינת הפטה, מתבלים ומעבירים לקערה. על הסלט מפזרים את קרוטוני הפטוש ומעל מפזרים את הגבינה.
·         ניתן להגיש את הסיגרים בלווי יוגורט מעורבב עם שום מגורד ונענע קצוצה. בתיאבון:))




נ











תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת פתי בר דגנים מלאים מ3 מרכיבים בלבד:))

צלי טבעוני עם נתחי סויה דמוי עוף של טבעול:))

גן לאומי אשקלון-דצמבר 2019