גרטן תפו''א ונקניקיות קנקרס של יחיעם:)

שלום לכולם/ן...גראטן תפוח אדמה והפעם עם נקניקיות קנקרס של יחיעם:))
מצרכים:
 חבילה נקניקיות כמו קנקרס של יחיעם (280 גרם)
3-4 תפוחי אדמה לבנים בינוניים
1/2 גמבה פרוסה לרצועות דקות
1 מיכל שמנת צמחית 5% על בסיס סויה (250 מ”ל)
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

לקונפי שום

שיני שום מקולפות מראש שום שלם
1/2 כוס שמן זית
1 כפית טימין יבש
אופן ההכנה:

להכנת הגרטן

מקלפים ופורסים את תפוחי האדמה דק מאוד (כדאי באמצעות “מנדולינה”).
פורסים 4-5 נקניקיות קנקרס בצורה אלכסונית.

להכנת הקונפי

בסיר קטן שמים את שיני השום והטימין ומכסים בשמן זית.
מבשלים על להבה נמוכה כ- 20 דקות עד להזהבה. מניחים בצד.

ארגון המנה

מסדרים שכבת תפו”א ונקניקיות על גבי תבנית פיירקס משומנת.
מפזרים רצועות גמבה אדומה ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
יוצרים שכבה נוספת ויוצקים את השמנת על כל התבנית. הנוזלים צריכים להגיע בערך עד 2/3 גובה תפוחי האדמה.

אפיית המנה

עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כ- 30 דקות.
מסירים את נייר האלומיניום, מוסיפים את קונפי השום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים.
בתיאבון:)
הוסף כיתוב


תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת פתי בר דגנים מלאים מ3 מרכיבים בלבד:))

צלי טבעוני עם נתחי סויה דמוי עוף של טבעול:))

גן לאומי אשקלון-דצמבר 2019